ChatGPT: een nieuwe tool voor hackers om malware te verspreiden

27 februari 2023

Cyber Criminaliteit

ChatGPT: u heeft er ongetwijfeld al van gehoord. De is tool is namelijk 'hot and happening' en kan de mooiste dingen doen: van het schrijven tot een informatieve blog tot een perfecte sollicitatiebrief. Helaas hebben veel mooie dingen ook een keerzijde, zo ook ChatGPT. Hackers hebben de nieuwe tool namelijk ook ontdekt en maken maar al te graag gebruik van kunstmatige intelligentie voor verkeerde doeleinden.

Zo is onlangs aan het licht gekomen dat hackers gebruik maken van ChatGPT voor het verspreiden van malware. Ze surfen mee op de golf van populariteit die de tool momenteel geniet. Er zijn in de app store bijvoorbeeld verschillende apps die ChatGPT heten, terwijl de echte tool helemaal geen app heeft. Voor u het weet download u dus een verkeerde app en is de malware op uw telefoon verspreid voor u het doorheeft!

Malafide websites
Een andere manier waarop hackers ChatGPT misbruiken is door een domeinnaam aan te maken die lijkt op die van ChatGPT. Wanneer u dus gebruik wilt maken van de juiste tool moet u goed opletten dat u via de website van OpenAI naar de tool gaat. Anders bent u voor u het weet het slachtoffer van datadiefstal.

Wilt u dus gebruik maken can ChatGPT? Zorg dan dat u deze website gebruikt: https://chat.openai.com.

Lees meer over de risico's via Dutch Cowboys.