Cybercriminaliteit grootste bedreiging voor bedrijven in 2022

18 maart 2022

Cyber Criminaliteit

De stijgende dreiging van cybercriminaliteit is een grote zorg voor bedrijven. Diligent heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat maar liefst dertig procent van de bedrijven in de afgelopen 18 maanden slachtoffer waren van een cyberaanval.

Cyberaanvallen zijn tegenwoordig helaas bijna een gegeven en daarom is het essentieel dat bedrijven goede bescherming hebben van waardevolle middelen, zoals bijvoorbeeld bestuurscommunicatie. Beveiligingstechnologie blijft zich ontwikkelen, echter blijven hackers alternatieve routes vinden om gevoelige informatie en data te stelen. Dit zorgt voor grote verstoringen bij bedrijven, overheden en economieën.

Cybercriminaliteit in Nederland
Het tempo waarmee cybercriminaliteit plaatsvindt, overtreft het vermogen van bedrijven om aanvallen te voorkomen. Tussen juni 2020 en juni 2021 heeft meer dan vijftien procent van de pensioen- en verzekeringsmaatschappijen last gehad van een cyberaanval, waarbij vele ook daadwerkelijk aanzienlijke schade hebben gemeld.

Het is belangrijk dat Nederlandse organisaties een duidelijke strategie en plan van aanpak hebben om de kans op toekomstige cyberaanvallen in ieder geval te verkleinen. "De door bedrijven ontwikkelde veiligheidsmaatregelen zijn doorgaans niet robuust genoeg" vertelt Hajo Jansen, Regional Vice President West-Europa van Diligent. "Er zijn innovatieve strategieën nodig om de uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging tegen te gaan" voegt hij er nog aan toe.

Meer lezen? Ga naar Executive Finance