Losgeld betalen: het lijkt de normaalste zaak van de wereld

3 april 2023

Cyber Criminaliteit

Hoe zorgt u dat u kunt herstellen van een cyberaanval zonder losgeld te hoeven betalen? Neem contact met ons op en wij helpen u.

Uit onderzoek van Vanson Bourne, in opdracht van Barracuda Networks, blijkt dat bijna 40 procent van de grotere Benelux-bedrijven losgeld betaalde aan cybercriminelen. Vanson Bourne deed onderzoek onder verschillende it-professionals bij bedrijven. Alle duidelijke oproepen van de politie om niet te betalen (lees: mee te werken) aan de instandhouding van het criminele cybercircuit zijn nog tevergeefs.

Slachtoffer worden van een cyberaanval is tegenwoordig bijna niets bijzonders meer. In 2022 werd zelfs ruim 55 procent van de bedrijven in de Benelux twee keer of vaker getroffen. Dat percentage ligt hoger dan het wereldwijde gemiddelde.

Een groot deel van de aanvallen startte met een phishing e-mail die erop gericht was om inloggegevens te stelen. Dit is een sluwe manier van cybercriminelen op het netwerk binnen te dringen. Als dit gelukt is kan het feest namelijk pas echt beginnen.

Lees meer via Computable