Kosteloos: beleidssessie cyber security voor uw organisatie

14 oktober 2022

Cyber Security

Naast techniek zijn mens en organisatie cruciaal voor cyberweerbaarheid van uw organisatie. TT3P biedt haar klanten en relaties nu kosteloos een beleidssessie cyber security aan. We gaan samen met u naar de basis van de beveiliging van uw informatie en systemen. Eerst nadenken dan doen!

Ransomware is ontwrichtend
De verwachting is dat in 2031 elke twee seconden er een organisatie, consument of apparaat het slachtoffer kan worden van een ransomware-aanval, wat vorig jaar nog op elf seconden werd geschat. Simpel gezegd: het maakt cybercriminelen niet uit wie of wat ze verstoren als het maar loont. De meeste organisaties beseffen dit ondertussen: ransomware is ontwrichtend. Maar waar moet u beginnen met informatiebeveiliging? En als u al maatregelen heeft getroffen: Zijn deze voldoende? Heeft u naast technische oplossingen ook over alle andere voorzieningen nagedacht? En wanneer is het goed genoeg?

Optimaal beschermen tegen gijzeling van data en systemen
Hoe richt u uw organisatie in en hoe maakt u uw medewerkers bewust zodat u optimaal beschermd bent tegen verlies van data of gijzeling van systemen? TT3P is gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties op het gebied van cybersecurity. TT3P biedt haar klanten en relaties nu een gratis online beleidssessie aan. Na de beleidssessie heeft u een helder beeld van waar uw organisatie staat en welke verbeteringen er mogelijk zijn.

Meld uw organisatie aan voor de beleidssessie door een email te sturen naar patrick.jordens@tt3p.nl en we nemen contact met u op.

Voorbeeld referentie:

Voor de stichting Sumbing Bibir organiseerden wij een beleidssessie cyber security

Onze organisatie Stichting Sumbing Bibir (voor kinderen met schisis in Indonesië en India) - CBF erkend goed doel-  heeft de afgelopen jaren diverse maatregelen binnen de organisatie geïmplementeerd.  Echter kan elke organisatie, klein of groot, het slachtoffer worden van cyber criminaliteit. Onze organisatie is continu alert en zoekende naar passende informatiebeveiliging. Wij zijn in contact gekomen met Patrick Jordens van TT3P (The Trusted Third Party).

TT3P heeft kosteloos een cyber security beleidssessie voor ons bestuur georganiseerd. Deze sessie kunnen wij iedere organisatie aanraden. Door de sessie zijn wij ons bewust geworden van welke verdere stappen we willen nemen om tot passende beveiliging voor onze organisatie te komen.

em. prof. dr. A.M. (Annemarie) Kuijpers-Jagtman, voorzitter Stichting Sumbing Bibir

Wat is een cyber security beleidssessie?
Het verdient de aanbeveling om over informatiebeveiliging na te denken vanuit een gedachte van ‘assumed breach’. U moet er simpelweg vanuit gaan dat het uw organisatie ook gaat overkomen.

Het ontbreekt veel organisaties aan eigen inzicht en een (gedocumenteerd) plan voor informatiebeveiliging. En dus aan regie. En regie kunt u niet outsourcen. Een leverancier heeft vaak een beperkte scope en kan niet alle taken omtrent cyber security voor uw organisatie vervullen.

Het aantal beheersmaatregelen en de zwaarte waarmee deze zijn ingericht verschillen per organisatie en hangen sterk samen met de ‘ambitie’ op het gebied van cyber security. Niets doen is geen optie, maar niet iedereen is een ‘kerncentrale’! Maak passend beleid, documenteer, implementeer en controleer de werking in de praktijk. Wilt u weten hoe beleid er uit kan zien? Kijk dan eens naar dit artikel. Bouw cyber security op vanaf de basis.

TT3P biedt haar klanten en relaties nu kosteloos een beleidssessie cyber security van ca. 1,5 uur aan bij u op locatie of online. Hierin komen alle bovenstaande onderwerpen aan bod. Na de sessie kunt u zelf een helder beeld vormen van waar uw organisatie staat en welke vervolgaanpak er nodig is.