MKB onthult: Dringende noodzaak aan cyberoefeningen in Nederland

24 mei 2024

Cyber Security

75% van het mkb slaapt: cyberdreiging explodeert!

Volgens het Digital Trust Center (DTC) heeft driekwart (75%) van de Nederlandse mkb-bedrijven nog nooit geoefend op een cyberaanval. Terwijl de dreiging van cybercriminaliteit exponentieel toeneemt. Wacht uw bedrijf op de volgende digitale klap?

De gevolgen van een cyberaanval kunnen rampzalig zijn

Denk aan datadiefstal, reputatieschade of gijzelsoftware die uw bedrijf lamlegt. Nederlandse bedrijven verliezen jaarlijks miljarden door cybercriminaliteit.

Het DTC pleit voor grootschalige invoering van cyberoefeningen om de weerbaarheid van het mkb te vergroten. Door medewerkers te trainen in het herkennen van verdachte activiteiten en het nemen van snelle, weloverwogen beslissingen, kunnen de schadelijke gevolgen van een cyberaanval drastisch worden beperkt.

Simuleer een phishing-aanval

Phishing is een geliefde methode van veel cybercriminelen. Met nep-mails die eruit zien alsof ze van een betrouwbare bron komen, proberen ze wachtwoorden en andere gevoelige informatie te stelen. Train uw medewerkers in het herkennen van phishing-mails en verlaag de kans op datalekken en andere incidenten aanzienlijk.

Naast cyberoefeningen zijn er nog tal van andere manieren om uw bedrijf te wapenen tegen cybercrime

Implementeer bijvoorbeeld een waterdicht cybersecuritybeleid, train uw medewerkers continu in cybersecuritybewustzijn en houd uw IT-beveiliging up-to-date.

Over TT3P

Investeer nú in cybersecurity en voorkom dat uw bedrijf het volgende slachtoffer wordt van cybercriminaliteit.

Neem contact op met TT3P voor praktisch advies en flexibele inzet van cybersecurityspecialisten. Vergroot uw digitale weerbaarheid en bescherm uw bedrijf tegen de toenemende dreiging van cyberaanvallen.

info@tt3p.nl | 088 38 38 38 3