Persbericht: Cyberveiligheidsspecialist TT3P sluit zich aan bij MKB Westland

31 januari 2022

Cyber Security

We lezen er dagelijks over in het nieuws. Criminelen en hackers die via ransomware (gijzelsoftware), phishing en andere sluwe methodieken aan de haal gaan met de waardevolle gegevens van organisaties en deze onder druk zetten om losgeld te betalen om versleutelde gegevens of de beschikking over systemen terug te krijgen. “Cybercrime is een van de grootste bedreigingen voor onze economie en het neemt extreme proporties aan. Inmiddels is 34% van de cyberaanvallen gericht op het mkb en dat wordt veel meer in 2022.”, aldus Patrick Jordens. Jordens is Westlander en één van de twee oprichters van het bedrijf.

“Hier in het Westland spreek ik veel ondernemers en ook hier leeft cybercrime natuurlijk, maar nog niet voldoende. Er is nog te weinig besef dat het je organisatie, naast eventuele schade voor ‘losgeld’, ook echt in de continuïteit kan bedreigen. Een slimme cybercrimineel volgt je bedrijf een tijdje en legt rustig je bedrijfsvoering stil als hij daar de kans toe ziet. Dan volgt voor jou de keuze: betalen of stil liggen. In die positie wil je als bedrijf niet komen en daar kun je echt wat tegen doen. Veel meer dan bedrijven nu doen. Daarom hebben wij aansluiting gezocht bij MKB Westland.”

Shirley Schelkers, voorzitter van MKB Westland, is blij met de komst van TT3P. “Wij hebben cybercriminaliteit en informatiebeveiliging ook hoog op de agenda staan. Het Westland heeft een levendige economie, die voor een groot deel ook technologie gedreven is. Veel bedrijven zijn daarom interessant voor cybercriminelen en hun toeleveranciers ook. Wij zijn blij dat we met het toetreden van TT3P een kennispartner hebben om Westlandse bedrijven verder te helpen.”