Vraag naar cybersecurity specialisten leidt tot personeelstekort

30 mei 2022

Cyber Security

De digitalisering die zich in de afgelopen jaren ontwikkeld heeft, zorgt ook voor een enorme stijging in het aantal cyberaanvallen. Het meerendeel van de cybersecurity professionals zegt zelfs harder te werken dan ooit te voren. Een groot deel krijgt de werkzaamheden niet af en ervaart daardoor stress, met als gevolg zelfs een verhoogd risico op een burn-out. 

Cybersecurityspecialist Vectra heeft hier een onderzoek naar gedaan. Volgens het bedrijf is er momenteel een tekort van 2,7 miljoen aan personeel met cybersecurity kennis en vaardigheden. Dit heeft gevolgen voor de cybersecurity-specialisten die (nog) wél aan het werk zijn. 

Uit de wereldwijde studie blijkt zelfs dat 56 procent meer uren werkt dan ooit en nog steeds niet al het werk af krijgt. 49 procent geeft aan slapeloze nachten te hebben door zorgen over de werkzaamheden en 44 procent ervaart negatieve gevoelens door een overspoeling aan werk. 40 procent zegt last te hebben van werkgerelateerde stress en meldt zich daardoor wel eens ziek en 57 procent van alle cybersecurity professionals geeft aan te weinig medewerkers in het team te hebben.

Cybersecurity hoog op de agenda
Cybersecurity is een onderwerp dat hoog op de agenda hoort te staan binnen iedere organisatie. Het personeelstekort zet medewerkers en organisaties onder hoge druk, wat cybercriminelen de kans biedt om toe te slaan. Informatiebeveiliging vraagt om continue alertheid binnen een organisatie. En dus tijd en inzet.

Niet iedere organisatie heeft de behoefte of capaciteit om zelf een security officer aan te nemen. De Remote Security Officer van TT3P heeft u niet in dienst, maar staat voor u klaar voor het aantal uren dat u wenst. Meer informatie over de Remote Security Officer? Download hier de brochure

Bron: Computable