'Cyberweerbaar' zijn blijkt zo makkelijk niet

11 augustus 2022

Cyber Weerbaarheid

Een goede strategie bouwen tegen cybercriminaliteit blijkt zo makkelijk niet. Dit wordt wederom bevestigd in de resultaten van het State of Cybersecurity Resilience onderzoek van Accenture. Meer dan de helft (55%) van de bedrijven wereldwijd slaagt er (nog) niet in om cyberaanvallen tegen te gaan, datalekken op te sporen of de impact ervan te beperken. Uit het onderzoek blijkt zelfs dat het voor meer dan de helft van de organisaties tussen een tot zeven dagen duurt, voor ze het datalek überhaupt ontdekken.

Het is zeker geen geheim dat het voorkomen van cyberaanvallen een constante strijd is. Om al niet te spreken over de kosten die ermee gemoeid kunnen gaan. Echter kennen we allemaal het gezegde 'voorkomen is beter dan genezen', en deze klopt hier als een bus. Hoewel 89% van de respondenten van het onderzoek van Accenture aangaf hun cybersecuritybudget te hebben verhoogd, ligt het aantal succesvolle inbraken erg hoog in Nederland.

Bescherming van het ecosysteem
Niet alleen directe cyberaanvallen blijven toenemen, maar ook cyberaanvallen op de leveranciersketen stijgen. Afgelopen jaar waren indirecte cyberaanvallen goed voor 57 procent van het totaal aantal aanvallen. Daarom is het extra belangrijk dat het cyber security-beleid binnen uw organisatie wordt uitgebreid naar het gehele ecosysteem. 

Meer lezen? Ga naar Winmag Pro