De beste virusscanner volgens de Consumentenbond en NU.nl

18 februari 2022

Cyber Weerbaarheid

Veilig internetten is belangrijk. Zonder goede beveiliging op je apparaten loop je namelijk veel verschillende risico's. Zo kunnen cybercriminelen je pc hacken en persoonsgegevens stelen, of je computer raakt besmet met een virus waardoor je je bestanden kwijt kunt raken. Het is helaas niet mogelijk om alle risico's helemaal uit te sluiten, maar met een goede virusscanner kun je ze wel beperken. Welke virusscanner is de beste? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? NU.nl en de consumentenbond geven antwoord.

De Consumentenbond heeft in totaal 24 verschillende virusscanners getest op onder meer bescherming, gebruiksgemak en computerervaring. Sommige virusscanners waren betaald, anderen waren gratis. Lees door voor de bevindingen.

Bitdefender Internet Security (2022) komt officieel als Beste uit de Test. 

Bitdefender biedt uitstekende bescherming tegen malware en phishing. Het programma is gebruiksvriendelijk en vertraagt je computer bijna niet. Bitdefender beschermt iets beter dan die van Windows. Microsoft Defender biedt namelijk geen bescherming tegen phishing. Omdat deze variant €24 kost (1 licentie is voor 1 jaar) heb je geen last van reclames.

De Beste Koop volgens de Consumentenbond is Kaspersky Security Cloud (2022). Deze virusscanner is volledig gratis en scoort het beste uit alle gratis virusscanners. Kaspersky beschermt, net als Bitdefender, hartstikke goed. Het enige nadeel is dat deze variant gebruik maakt van reclame, waarin het bedrijf je over probeert te halen om de betaalde variant aan te schaffen. 

Wil je meer informatie over de beste virusscanner en ben je benieuwd naar de details? Klik dan hier!