Hoe goed zijn uw medewerkers getraind tegen phishing?

27 februari 2023

Cyber Weerbaarheid

Het kan met één klik op de knop misgaan. Datalekken, ransomware en grote financiële schade zijn nog altijd het gevolg van een op het eerste oog onschuldige e-mail met daarin een malafide link. 1 op de 5 MKB medewerkers worden het slachtoffer van phishingmails. Maar hoe kan dit aantal zo relatief hoog liggen? Bijna de helft van de bedrijven geeft aan dat er een te laag beveiligingsbewustzijn is onder de werknemers. En daar moet iets aan gedaan worden.

Uw medewerkers moet u eigenlijk zien als het fysieke beveiligingsschild van uw organisatie. Dat betekent dus ook dat het enorm belangrijk is om de kennis van uw medewerkers goed op peil te houden. Hoewel een verhoging van de kennis goed kan helpen om aanvallen te voorkomen, is er naar aanleiding van onderzoek gebleken dat een phishing simulatie een grotere impact heeft op de betrokkenen. Gevolg hiervan is automatisch een verhoogd beveiligingsbewustzijn.

Een Phishing Simulatie bootst een aanval middels een phishing e-mail na. In de simulatie wordt getest of medewerkers in staat zijn om phishing e-mails te herkennen en of ze adequaat handelen na het ontvangen van een phishing e-mail. Hiermee verklein je dus cyberrisico's, worden je medewerkers meer cyberbewust én kun je beter meten en sturen op cyberbewustzijn. Meer informatie over een Phishing Simulatie? Klik hier!

Bron: Dutch IT-channel