Less is more: zo bescherm je jezelf tegen cyberdreiging

27 september 2022

Cyber Weerbaarheid

De afgelopen 10 jaar heeft de technologie zich in een immens rap tempo ontwikkeld. Eén van de gevolgen hiervan is dat cyber security oplossingen steeds verder worden geautomatiseerd. Denk bijvoorbeeld aan kunstmatige intelligentie. Cyber security is een hot topic. Desondanks is het nog steeds niet gelukt om het aantal cyberdreigingen te verminderen.

Dit blijkt uit het Verizon's Data Breach Incident Report 2022. Het rapport laat onder andere zien dat het aantal cyberdreigingen juist toeneemt in de EMEA. Maar hoe is het mogelijk dat het systeem nog steeds niet werkt? Hier is een simpel antwoord voor: bedrijven worden overweldigd door de steeds complexere cyberwereld.

Experts uit het cyber security landschap voorspellen dat de uitgaven voor cybersecurity in 2022 gelijk blijven of zelfs gaan stijgen. Daarbij komt kijken dat organisaties zich maar al te goed bewust van zijn de toenemende dreiging. Waar organisaties hun cybersecuritytools blijven verbeteren, worden cybercriminelen ook steeds wendbaarder. Ze veranderen voortdurend hun tactieken en methodes. Dit maakt het voor bedrijven extra lastig om ze voor te blijven.

Een spelt in een hooiberg
De vraag naar cybersecurity blijft binnen organisaties nog altijd toenemen. Tegelijkertijd proberen ICT-leveranciers zich continu te onderscheiden door complexere, up-to-date technologieën te gebruiken. Dit zorgt echter alleen maar voor meer chaos en onduidelijkheid. Wat is de beste tactiek? Voor welke systemen moeten we kiezen? Er is behoefte aan duidelijkheid.

Back to basic
Al deze verschillende soorten technologieën zorgen eigenlijk aan een 'overkill' aan security-oplossingen. Om meer rust te creëren zouden bedrijven eigenlijk het beste het aantal cybersecuritytools kunnen verminderen en focussen op training en ondersteuning op maat. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld werknemers worden getraind en kan er een beter beeld worden gekregen van de cybersecuritystatus van het bedrijf. Back to basic dus!

Meer lezen? Ga naar Executive People