TT3P houdt expertsessie bij MKB Rijnmond over cyberweerbaarheid

1 april 2022

Cyber Weerbaarheid

Maandag 28 maart jl. luisterde TT3P als business partner het lunchevent van MKB Rijnmond in Ridderkerk op met een expertsessie in het kader van het thema digitalisering. Tijdens het event gaf managing director Patrick Jordens een presentatie die vooral niét ging over cybercriminaliteit, maar juist over cyberweerbaarheid.

Door middel van een stelling: "Privacy... je mag tegenwoordig helemaal niets meer!", gevolgd door een korte privacy quiz, waaruit bleek hoe snel een organisatie met persoonsgegevens te maken heeft, werd een brug geslagen naar het belang van bewust omgaan met persoonsgegevens bij digitalisering. In dat kader zijn privacy en informatiebeveiliging natuurlijk cruciale thema's.

Hét onderwerp van de presentatie was cyberweerbaarheid. Zo ging het over voorbeelden uit de praktijk en konden een aantal ondernemers die te gast waren bij het event hun persoonlijke ervaring met cybercrime delen. Het feit dat er drie verschillende gasten waren die zelf een cyberaanval hebben moeten ervaren bewijst de ernst van de huidige situatie. Natuurlijk zijn er tips gedeeld over hoe je je bedrijf zo weerbaar mogelijk maakt, aan de hand van de 'TT3P bouwblokken voor informatiebeveiliging, een nuttige whitepaper met praktische tips en persoonlijke tips van de spreker over wat een organisatie minstens vandaag geregeld moet hebben.

De presentatie werd afgesloten met een vragenronde en een mooie quote van Jordens: "Cyberveiligheid creëren betekent: Eerst onafhankelijk naar je organisatie kijken, dan weloverwogen doen. Niet iedere organisatie heeft dezelfde voorzieningen nodig. Het moet passend zijn en op maat bij jouw bedrijfsvoering. Maar elke organisatie moet iets doen!"

MKB Rijnmond en TT3P danken alle aanwezigen voor hun enthousiaste deelname en delen van hun persoonlijke ervaringen en tips. We hopen dat deze middag heeft bijgedragen aan de cyberweerbaarheid van het Rijnmondse MKB!

Interesse in de slides van de sessie? Stuur dan een e-mail naar info@tt3p.nl