Phishing blijft grootste bedreiging voor organisaties

6 februari 2023

Supply Chain

In het 2022 Phishing Rapport van KnowBe4, aanbieder van 's werelds grootste security awareness platform, constateert het bedrijf dat phishing nog steeds de meest voorkomende én effectieve manier is om organisaties wereldwijd aan te vallen.

Cybercriminelen verfijnen hun tactieken en passen de onderwerpen van phishing e-mails aan om ze geloofwaardiger te maken en aandacht te trekken. Hierdoor worden zakelijke phishing e-mails steeds gevaarlijker, omdat ze inspelen op de dagelijkse routine en daarbij een gevoel van urgentie creëren. De populairste phishing onderwerpen zijn HR en IT. Cybercriminelen spelen ook vaak in op de feestdagen. Zo passen ze de onderwerpen van e-mails aan door het noemen van feestjes, cadeaus, eten en meer.

Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4, benadrukt het belang van security awareness training om gebruikers op de hoogte te houden van de nieuwste en meest voorkomende cyberaanvallen. Een sterke security-cultuur en goed opgeleid personeel zijn de beste verdediging tegen online bedreigingen.

Lees meer op Computable