Zijn uw medewerkers klaar voor het nieuwe jaar?

19 december 2022

Supply Chain

2022 was een bewogen jaar op het gebied van cybersecurity. Er vonden verschillende grote hacks plaats en het aantal ransomware-aanvallen bleef stijgen. We hebben nog een kleine twee weken te gaan tot 2023. Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen. Is uw organisatie er klaar voor?

Uw moet uw werknemers zien als een laag van bescherming binnen uw organisatie. Daarom is het belangrijk om ze goed voor te bereiden op het nieuwe jaar. Wij delen wat belangrijke tips.

1. Onderschat ransomware-aanvallen niet
Ransomware-aanvallen kunnen moeilijk te herkennen zijn. Signalen worden niet altijd duidelijk opgemerkt en dus kan het zomaar gebeuren dat uw bedrijf een doelwit wordt. Belangrijk om uw medewerkers dus genoeg kennis te geven over hoe ze moeten handelen. Hoe kunnen ze kwaadaardige e-mails onderscheiden en welke acties moeten ze ondernemen om veilige cybergewoonten de norm te maken?

Meerlagige beveiliging, protocollen én voorlichting zijn hierbij essentieel. Zo houdt u uw organisatie zo veilig mogelijk.

2. Thuiswerken heeft ook risico's
De thuisomgeving wordt vaak geassocieerd met rust en veiligheid. Echter zijn er verschillende tactieken die cybercriminelen gebruiken om aanvalen uit te voeren. Ook thuis. Denk bijvoorbeeld aan een zwak WiFi-wachtwoord of persoonlijke apparaten die medewerkers gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsapplicaties.

Wanneer uw medewerkers dus regelmatig thuiswerken is het belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te nemen.

3. Het herkennen én melden van een phishing-aanval
Een phishing-aanval is een typisch geval van een ongeluk dat in een klein hoekje zit. Het lijkt een klein ongemak, maar het is zo gepiept en kan ernstige gevolgen hebben.

Help uw medewerkers daarom bijvoorbeeld door middel van trainingen om het beveiligingsbewustzijn te verhogen. Leer ze om niet blindelings te vertrouwen op onduidelijke e-mails. En leer ze bovenal ook de crucialiteit van het melden van deze verdachte e-mails. Dit helpt bij het algemene bewustzijn.

Bron: Emerce