Een Chief Information Security Officer inhuren?

Verlaag cyberrisico's

Bespaar tijd en geld

Een CISO security specialist voor elke organisatie!

Informatiebeveiliging vraagt om continue alertheid binnen een organisatie. En dus tijd en inzet. Een Chief Information Security Officer (CISO) is de aangewezen persoon om alles rond cyber security in uw organisatie in goede banen te leiden. Niet elke organisatie heeft echter de behoefte om zelf een CISO in dienst te nemen. De TT3P Remote Security Officer heeft u niet in dienst, maar staat voor u klaar voor het aantal uren dat u wenst. 
Maak een afspraak Download de brochure Toets gratis uw cyberweerbaarheid

Waarom een Chief Information Security Officer inhuren?

Uw organisatie verzamelt tegenwoordig steeds meer waardevolle data, maar tegelijkertijd heeft u te maken met nieuwe wetgeving voor privacy en informatiebeveiliging. Wanneer u niet de kennis en tijd heeft om uw Information Security Management System (ISMS) op orde te krijgen, kan een Chief Information Security Officer (CISO) uw organisatie daarbij helpen. De CISO is een adviseur, uitvoerder en toezichthouder op het gebied van informatiebeveiliging. Een CISO vraagt voor een fulltime loondienst een hoog salaris, omdat er voor deze functie specifieke kennis en ervaring nodig is. Dit terwijl er binnen veel organisaties een tijdelijke vraag of een beperkt aantal uren inzet benodigd is. Daarom is het in veel gevallen verstandiger er geen fulltime invulling aan te geven en is inhuur een effectieve oplossing.

 

Beleids- en technische maatregelen

Het werk van een Security Officer kan worden onderverdeeld in een beleids- en een technisch deel. Alle afspraken, keuzes en processen om de informatiebeveiliging te sturen, te organiseren en te regelen vallen onder het onderdeel beleid. Alle technische maatregelen die de organisatie neemt om de veiligheid van de informatie te garanderen, vallen onder het onderdeel techniek. Denk hierbij aan de inrichting van firewalls, back-ups, eindpuntbeveiliging, et cetera. Bij het aanschaffen of ontwikkelen en beheren van nieuwe applicaties, systemen en ICT infrastructuur speelt de Security Officer een belangrijke rol in verband met mogelijke consequenties voor de informatiebeveiliging.

Wat doet een Information Security Officer?

Een Security Officer heeft verschillende taken. Hij is de bewaker van de informatie binnen een organisatie. Als security adviseur heeft hij kennis en ervaring op het gebied van bestuurs-/bedrijfskunde, informatiebeveiliging, wetgeving, informatica en beschikt hij over up-to-date ICT kennis. Met de kennis van gevaren en uitdagingen kan de security officer de taken uitvoeren die nodig zijn om organisaties te behoeden voor schade of om schade zo snel mogelijk helpen te herstellen. Risico’s op inbreuk op gegevens kunnen zo op een kosten efficiënte manier worden aangepakt.

Is het verplicht om een Information Security Officer in dienst te hebben?

Wanneer binnen organisaties een ISO 27001 of NEN 7510 managementsysteem is gerealiseerd, is om het bijbehorende certificaat te kunnen halen de aanwezigheid van een eigen CISO een verplichting. Wanneer een organisatie formele ISO of NEN certificering niet als noodzakelijk ziet, is de aanwezigheid van een parttime CISO wel een toegevoegde waarde voor de inrichting en doorontwikkeling van de informatiebeveiliging. Dit helpt de organisatie om kosteneffectief een afdoende niveau van cyber security te handhaven.

Wat is cyber security?

Cyber security is het beschermen van systemen, netwerken en programma’s tegen cyberaanvallen, ook wel bekend als IT-beveiliging of het beveiligen van digitale informatie. Deze digitale aanvallen zijn meestal gericht op het verkrijgen, wijzigen of vernietigen van data. Het implementeren van maatregelen gericht op de cyber security is tegenwoordig lastiger doordat er steeds meer elektronische apparaten in gebruik zijn en de aanvallen steeds innovatiever worden. Binnen een organisatie kan een effectieve verdediging tegen cyberaanvallen gecreëerd worden door de mensen, processen en technologie goed op elkaar af te stemmen.

Mensen
Het is belangrijk dat de mensen binnen uw organisatie de basisprincipes voor informatie- en gegevensbeveiliging begrijpen en naleven, zoals het kiezen van een sterk wachtwoord of back-ups maken van data. Om het cyber bewustzijn binnen uw organisatie te vergroten zijn er opleidingen met betrekking tot cyber security. TT3P biedt diverse cyber security opleidingen aan.

Processen
Voor een organisatie is het cruciaal om beleid te hebben wat voorschijft hoe er moet worden omgegaan met de risico's op cyberaanvallen. Dit beleid legt uit welke maatregelen aanwezig moeten zijn om te beschermen tegen cyberaanvallen en hoe de organisatie zich moet voorbereiden op en zich kan herstellen van een cyberaanval.

Technologie
Om de organisatie te beschermen tegen een cyberaanval is ook technologie heel belangrijk, bijvoorbeeld security tools welke geinstalleerd moeten worden op servers en werkplekken.

Wat zijn de voordelen van een TT3P Remote Security Officer voor u?

Omdat uw Remote Security Officer regelmatig en op vaste momenten beschikbaar is, kent hij uw organisatie goed. Zo kan hij snel op vragen of ad hoc issues reageren en zorgt hij dat uw informatiebeveiliging up to date blijft.

Klankbord

Klankbord

Vaste sparring partner voor informatiebeveiliging.

Securitybeleid

Securitybeleid

De cyber security adviseur geeft (mede) vorm aan het securitybeleid en documenteert.

Praktische ondersteuning

Praktische ondersteuning

Bij planning en implementatie van beheersmaatregelen.

Controle

Controle

Controleert op naleving van uw securitybeleid en -richtlijnen en bewaakt de compliance (ziet er op toe dat de organisatie de geldende wet- en regelgeving naleeft).

Cyberweerbaarheid medewerkers

Cyberweerbaarheid medewerkers

Draagt bij aan bewustzijn van medewerkers bij cybersecurity.

Eerste aanspreekpunt

Eerste aanspreekpunt

Begeleiding en coördinatie bij het oplossen van security incidenten.

Hoe gaan wij te werk?

Om tot een zo effectief mogelijke invulling te komen te komen gaan wij stapsgewijs te werk. Zo haalt uw organisatie het meeste rendement uit onze Remote Security Officer.

Stap 1

Afspraken

Afspraken

U bepaalt zelf het aantal uren per week of maand dat de Remote Security Officer voor u beschikbaar is. Bij een vast aantal uren profiteert u van een mooie korting – tot wel 20% – op het vaste uurtarief.

Stap 2

Aanpak

Aanpak

Samen met uw Remote Security Officer bepaalt u de aanpak en specifieke inzet. Liever meer of minder uur, of een andere locatie? Dan kunt u dat op ieder moment aanpassen.

Stap 3

Aanvang

Aanvang

We starten met de uitvoering. U heeft altijd een security adviseur beschikbaar. Onze experts kennen de actuele regelgeving voor privacy en security en begrijpen de beroepspraktijk van organisaties.

Gratis advies gesprek

Mocht u vragen hebben over de Remote Security Officer of over andere onderwerpen aangaande cybersecurity dan kunt u ons altijd vrijblijvend bellen of wij bellen u graag terug.

Plan een call

Wie zijn onze partners?

 • Cyberveilig Nederland
 • Goede Doelen Nederland
 • Apert T
 • DMCC Nederland
 • Iecetee
 • MKB Rotterdam Rijnmond
 • SecurityScorecard
 • MKB Westland
 • SVA
 • Veza
 • Mangotree
 • Buro Nomden