Supply Chain Security Check

Cyberzekerheid in de leveranciersketen

Een check bij een derde organisatie in opdracht van u

Leveranciers blijken een potentiële zwakke schakel te zijn bij cyberincidenten en datalekken. Als u met uw organisatie waardevolle bedrijfsgegevens in handen geeft bij een leverancier (en dat gebeurt heel regelmatig) wilt u natuurlijk ook weten dat deze uw bedrijfsinformatie goed beveiligt. Of wilt u een organisatie overnemen en weten of deze voldoende goed is ingericht op het gebied van cybersecurity? Een Security Check bij derden biedt in dit soort gevallen uitkomst.
Maak een afspraak Download de brochure

Waarom een Security Check bij derden uitvoeren?

Cyber security in de leveranciersketen is tegenwoordig een belangrijk aandachtspunt bij informatiebeveiliging. Wanneer u de waardevolle bedrijfsgegevens van uw organisatie in handen geeft bij een derde partij is dat niet geheel zonder risico’s. Leveranciers en andere derde partijen blijken een potentiële zwakke schakel te zijn. Dit kan leiden tot ernstige gevolgen voor uw organisatie, zoals cyberincidenten en datalekken. Om de risico’s te verminderen is het belangrijk om ook in de leveranciersketen te zorgen dat uw informatie goed beveiligd is. Door het uitvoeren van een Cyber Security Check bij derden kan de informatiebeveiliging in de keten gecontroleerd en verbeterd worden. Hierbij worden leveranciers en andere derde partijen onderworpen aan een onderzoek om te zien of zij voldoen aan de (door u) gestelde veiligheidsnormen. Deze normen kunnen betrekking hebben op de beveiliging van uw waardevolle bedrijfsgegevens, de aanweizgheid van beveiligingsbeleid bij de derde partij en de beveiligingsmaatregelen die deze heeft getroffen binnen zijn netwerk en systemen.

Bewijs van security

Bewijs van security

Krijg snel en betaalbaar inzicht in de stand van informatiebeveiliging bij een partij waar u zaken mee doet of wilt gaan doen.

Praktische security rapportage

Praktische security rapportage

Ontvang een security rapport met daarin een prioriteitenlijst met mogelijkheden tot verbetering en een benchmark indien u meerdere organisaties laat controleren.

Minder risico in uw supply chain

Minder risico in uw supply chain

Maak een onderbouwde keuze om aanvullende afspraken te kunnen maken met de betreffende organisatie. U kunt sturen op security in uw supply chain.

Hoe gaan wij te werk?

Stap 1

Intake

Intake

We organiseren een intake gesprek waarbij u aangeeft om welke derde partijen het gaat en of u eventueel nog extra vragen heeft in aanvulling op onze security checklist. Vooraf geven wij indien gewenst de bewuste partij(en) natuurlijk ook toelichting.

Stap 2

Security Check

Security Check

Bij de Security Check zoeken wij op locatie van de bewuste organisatie naar bewijsvoering van gedegen cybersecurity beheersmaatregelen. Onze checks leveren en scoring op, waarmee u leveranciers onderling kunt vergelijken en benchmarken

Stap 3

Rapportage

Rapportage

Met de rapportage krijgt u scherp inzicht in de resultaten van de security check en per onderdeel concreet advies over benodigde verbeteringen bij de gecontroleerde organisatie. Bovendien ontvang u een benchmark met alle securityresultaten van uw levaranciers. U kunt eenvoudig gaan sturen.

Als opdrachtgever ontvangt u:

 • Een securityrapport met daarin een prioriteitenlijst met te treffen beheersmaatregelen.
 • Een evaluatie achteraf met u als opdrachtgever en (indien gewenst) met de organisatie die u laat onderzoeken.
 • Een benchmark van de securityresultaten indien u meerdere leveranciers laat onderzoeken.

Wilt u meer informatie? Plan een call of laat onderstaand uw informatie achter en wij nemen contact met u op.

Plan een call

Wie zijn onze partners?

 • Cyberveilig Nederland
 • Goede Doelen Nederland
 • Apert T
 • DMCC Nederland
 • Iecetee
 • MKB Rotterdam Rijnmond
 • SecurityScorecard
 • MKB Westland
 • SVA
 • Veza
 • Mangotree
 • Buro Nomden