Lees meer

Wat is een pentest?

Een pentest, kort voor penetratietest, is een gerichte en gecontroleerde aanval op een computersysteem, netwerk of applicatie om de beveiligingszwaktes ervan te identificeren.
Met een pentest wordt geprobeerd kwetsbaarheden bloot te leggen die hackers zouden kunnen misbruiken.
Degene die de opdracht heeft gekregen een pentest uit te voeren wordt dan ook wel een ethische hacker genaamd of penetration tester.

Tijdens een pentest probeert de ethische hacker actief in te breken in systemen door van dezelfde technieken en methoden gebruik te maken die kwaadwillende hackers toepassen.
Met een penetratie test kan de ethical hacker in opdraht van een organisaties potentiële zwakke punten identificeren en deze (laten) wegnemen door verbetering van de beveiligingsmaatregelen.

Welke soorten pentests zijn er?

Er zijn verschillende soorten pentests, waaronder netwerkpenetratietests, webapplicatiepenetratietests, draadloze netwerkpenetratietests en sociale techniektests. Het uiteindelijke doel is om de algehele beveiliging van een systeem te verbeteren en het risico van ongeautoriseerde toegang of gegevensinbreuk te verminderen.

TT3P biedt haar opdrachtgevers technische security audits aan. Een TT3P Technische Security Audit gaat nog verder dan een pentest. Het is een specialistische, technische analyse voor Microsoft en Google omgevingen.
Onderzoek wordt uitgevoerd door de ethische hackers van TT3P met behulp van door ons zelf ontwikkelde systemen, ontworpen vanuit wetenschappelijk onderzoek.